Linssit

Valitsemme ja mitoitamme juuri sinulle parhaat linssit. Valikoimastamme löytyvät kotimaiset laadukkaat OPTI+ ja Piiloset sekä kansainväliset Seiko, Hoya ja Varilux silmälasilinssit. Linssit määritellään henkilökohtaisten näkemisen tarpeidesi mukaan, työtehtävissä  tarve voi olla erilainen kuin kotona ja harrastettaessa. Erilaisilla pinnoitteilla vähennät esim. heijastukset, naarmuuntumisen ja huurtumisen. 

Linssien valitseminen ja mitoitus

Kaikilla on yksilölliset näkö tarpeet. Tärkeintä hyvässä ja miellyttävässä näkemisessä on omaan elämäntyyliin sopivat linssit. Silmälasien tärkein tehtävä on korjata näkökykys, mutta samalla linssien pitää tuntua hyvältä ja sopia valittuihin kehyksiin.  
Linssien valinta ja mitoitus on tärkeä osa silmälasien valmistusta . Otamme aina yksilöllisest mittasi, jotta pystymme tarjoamaan juuri sinulle räätälöidyt linssit. Minimoimme mittausriskit  ja varmistamme, että kaikki menee oikein. Perustelemme sinulle vaihtoehtojen hyvät puolet ja kerromme myös tuotteiden mahdolliset heikkoudet. Hyvä esimerkki kompromisseista hyötyjen ja haittojen välillä ovat esim moniteholinssit, joissa on suuria eroja eri vaihtoehtojen välillä. Käytämme hyvä laatuisia linssejä taataksemme parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Seuraavat tekijät vaikuttavat linssien ominaisuuksiin:

 • Millaista taittovirhettä korjataan
 • Mistä materiaalista ne on tehty
 • Mikä on niiden voimakkuus
 • Mitä lisäominaisuuksia niihin halutaan

Linsseissä on eroja

Linssien pinnoitteilla voidaan parantaa käytön mukavuutta ja tehdä niistä kestävämmät sekä helpommat puhdistaa. Pinnoitteet parantavat linssien valonläpäisyä, estävät epämiellyttäviä heijastuksia ja vähentävät linssien huurtumista sekä lian ja pölyn tarttumista linssien pintaan. Käyttämissämme  linsseissä on uusimman teknologian pinnoitteet.

Seuraavat tekijät vaikuttavat linssien eroihin:

 • linssien materiaali
 • linssien paksuus
 • UV-suoja
 • linssien näköalueet
 • optinen tarkkuus
 • käyttömukavuus

Yksitehoiset linssit ovat samaa voimakkuutta koko linssin alueelta ja ne voivat olla niin sanotut yleislasit, jotka korjaavat näkemistä joko kauas tai lähelle.
Hyvät linssit on optisesti tarkkoja, eli ne ei aiheuta vääristymiä linssien läpi katsottaessa.

Jos teet tarkkaa lähityötä tai luet paljon, suosittelemme käyttöösi lisäksi myös erityisesti lähityöskentelyyn tarkoitettuja monipuolisia syväteräviä linssejä. 
Näiden linssien avulla voidaan maksimoida näköalueiden laajuus juuri sinun tarpeidesi mukaan. 

Digi+linssit on linssi nuorille digilaitteiden käyttäjälle. 
Digi+ yksiteholinssissä on kolme lukulisäystä, jotka keventävät lähelle katsomisen aiheuttamaa rasitusta ja vähentävät silmien väsymistä. Koska linssi on rakenteeltaan yksitehon kaltainen, käyttäjä ei yleensä edes huomaa lukulisäystä. 

Moniteholinsseillä näkee eri etäisyyksille eli linssien voimakkuus vaihtuu kauko-osan voimakkuudesta haluttuun lähiosan voimakkuuteen.
Moniteholinsseissä linssien näköalueet sulautuvat tasaisesti toisiinsa, joka poistaa epämukavuudet näköalueen nopeissa muutoksissa, kuten portaissa ja autolla ajettaessa.

Kaksiteholinsseissä on kaksi erillistä aluetta voimakkuudelle. Kauko-osa joka kattaa suurimman osan linssistä sekä erillinen ja näkyvä "lukuluukku", joka on hiottu haluttuun lähivoimakkuuteen. Kaksiteholinssit ovat hyvä ratkaisu niihin jo tottuneille tai erilaisiin työtehtäviin, joissa linsseiltä vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia.

 

Linssien ohennukset

MITEN LINSSIN VOIMAKKUUS JA PAKSUUS RIIPPUVAT TOISISTAAN?

Kun mitataan sitä, kuinka voimakkaasti linssi taittaa valoa, tarkastellaan samalla linssin taitekerrointa. Korkeataitekertoimisessa linssissä on vähemmän materiaalia ja kuitenkin se taittaa valoa yhtä paljon kuin tavallinen linssi. Linssi jonka taitekerroin on korkeampi, voidaan hioa paljon ohuemmaksi kuin tavallinen linssi.

Kun silmälaseissa on paljon voimakkuutta, kannattaa valita ohennetut linssit eli linssit, joiden taitekerroin on suuri. Näin linssit eivät näytä paksuilta pullon-pohjilta, ja ne istuvat myös paremmin kehykseen.

 

OHENTAMATTOMAT (= 1.5)

(= 1.5)  Ohentamattomat linssit on tarkoitettu pieniin voimakkuuksiin.

 • Ohentamattomat linssit soveltuvat vain koko kehyksiin, ei siima- tai hengettömiin kehyksiin.
KERRAN OHENNETUT (= 1.6)

(= 1.6) linssit ovat kevyet ja miellyttävät käyttää.

 • Soveltuu henkilöille joilla voimakkuudet välillä -4.00…+2.50 dpt
 • Kerran ohennettut linssit soveltuvat kaikenlaisiin kehystyyppeihin
 • Kerran ohennetut linssit ovat kevyemmät ja miellyttävän tuntuiset (jopa 30 – 40 % ohuemmat kuin ohentamattomat linssit)
KAKSI KERTAA OHENNETUT (= 1.67)

(=1.67) linssit ovat kevyet ja miellyttävät käyttää sekä kauniit suurillakin voimakkuuksilla.

 • Soveltuu henkilöille joilla voimakkuustarve, yli -4.00 tai +2.50 dpt
 • Kahteen kertaan ohennetut linssit soveltuvat kaikenlaisiin kehystyyppeihin
 • Äärimmäisen kevyet, ohuet ja mielyttävät linssit ( jopa 40 – 50 % ohuemmat kuin ohentamattomat linssit)
KOLME KERTAA OHENNETUT (= 1.74)

(= 1.75) linssit ovat erittäin kevyet ja ohuet suurissakin voimakkuuksissa.

 • Soveltuu henkilöille joilla on suuri voimakkuustarve, yli -6.00 tai +4.00 dpt
 • Kolmeen kertaan ohennetut linssit eivät sovellu hengettömiin tai siimakehyksiin
 • Äärimmäisen kevyet, ohuet ja tyylikkäät linssit ( jopa 50 – 60 % ohuemmat kuin ohentamattomat linssit)

Linssien pinnoitteet ja lisäominaisuudet

Linsseihin on saatavilla monia erilaisia pinnoitteita ja lisä-ominaisuuksia. Näillä varmistetaan se, että linssit ovat mahdollisimman mukavat ja sopivat juuri sinun tarpeisiisi.
Pinnoitteilla on suuri merkitys linssien käytettävyyteen ja käyttöikään. Mitä paremmat pinnoitteet, sitä paremmat ja kestävämmät linssit myös ovat.

KOVAPINTA

Muovilinssit ovat alttiimpia naarmuuntumiselle kuin lasilinssit. Siksi  muovilinsseille suositellaan aina kovaa pinnoitetta. Kovapinta on ohut ja kova, suojaava lakkakerros linssin pinnoilla. Kovaan pinnoitteeseen voidaan yhdistää heijastuksenestopinnoite ja UV-suoja.

HEIJASTUKSENESTOPINTA

Heijastuksenestopinnalla poistetaan silmää rasittavat heijastukset linssistä sekä vähennetään linssin kiiltoa. Pinnoitetulla linssillä näkee huomattavasti tarkemmin, koska se läpäisee enemmän valoa. Myös silmät näkyvät linssin läpi paremmin.

BLUESTOP®

BlueStop®-materiaalista valmistettavat linssit antavat 100 % UV-suojan minkä lisäksi ne suodattavat täydellisesti haitallisimman sinisen säteilyn. BlueStop-linssit pienentävät riskiä sairastua harmaakaihiin ja silmänpohjan ikärappeumaan. Myös näkeminen parantuu, kun kontrasti terävöityy.
BlueStop on pinnoite, joka vähentää digitaalisilta näytöiltä heijastuvan sinisen valon vaikutuksia, kuten päänsärkyä, väsymystä ja unettomuutta.

TUMMUVAT LINSSIT

Linssit tummuvat ulkoilmassa UV-säteilyn vaikutuksesta antaen samalla 100 % UV-suojan. Sisätiloissa linssit vaalenevat kirkkaiksi. Voit valitan linssin väriksi ruskean tai harmaan sävyn.

Yksilöllisesti mitoitetut linssit

Parhaiden silmälasien perustana on yksilöllinen mittaus. Silmälasilinssien valmistuksessa on käytössä uusi teknologia, digitaalinen hionta, mikä on mahdollistanut täysin yksilöllisen linssirakenteen.

Yksilölliset linssit suunnitellaan ja valmistetaan mittatilaustyönä käyttäjälleen ja valittuihin kehyksiin. Yksilöllisten linssien perustana ovat näöntarkastuksen ja perusmittojen lisäksi henkilökohtaiset mitat ja ominaisuudet, kuten kasvojen mittasuhteet, silmien koko ja liikkeet sekä silmälasien käyttäjälle tärkeät katselualueet. Valmistuksessa huomioidaan myös kehysten koko ja muoto sekä niiden istuvuus kasvoilla.

linssit

Terävät näköalueet eritasoisilla rajattomilla moniteholinsseillä:
1.Perusmoniteho 2.Yleismoniteho 3.Kehittyneempi yleismoniteho 4.Yksilöllinen moniteho 5.Täysin yksilöllinen moniteho

Sijainti